Grundläggande livsmedelshygien

Grundläggande livsmedelshygien

Arbetsmiljö och säkerhet | 1 timme och 16 minuter

Motsvarar ½ dag lärarledd utbildning

Beskrivning

Förbättra dina livsmedelshygien kunskaper genom en flexibel och praktisk online utbildning. Börja redan idag!

Grundläggande livsmedelshygien är en utbildning vars mål är att ge dig större förståelse för och rätt verktyg för att hantera livsmedelshygien på din arbetsplats. Det är många faktorer som styr och genom att få en bättre helhetsbild kring risker och förutsättningar är det lättare att bedriva ett förebyggande arbete.

Relevanta nyckelord:Livsmedelssäkerhet, HACCP, Mikrobiologi, Livsmedelslagstiftning, Allergener, Kylförvaring, Hygienrutiner, Rengöring och desinfektion

Publicerad: 2021-05-03

Innehåll

  • Mikrobiologiska faror
  • Kemiska faror
  • Fysiska faror
  • Allergena faror
  • Kontamination
  • Egenkontroll
  • Grundförutsättningar
  • Övningar
  • HACCP
  • Internrevision
  • Krav och lagstiftning
  • Riskgrupper och redlighet
  • Avvikelser och korrigerande åtgärder

Delmoment

0. Introduktion till Grundläggande livsmedelshygien

Utbildare Johan Mether presenterar kursens innehåll och upplägg.

Längd: 1 minut (Utbildningens totala längd: 1 timme och 16 minuter)

1. FarorProva!

2. Mikrobiologiska faror del 1 - Bakterier

3. Mikrobiologiska faror del 2 - Virus, parasiter och mögel

4. Kemiska faror

5. Fysiska faror

6. Allergena faror

7. Övning - Faror

8. Kontamination

9. Egenkontroll

10. Övning - Skapa en egen rutin

11. Grundförutsättningar - Rengöring

12. Grundförutsättningar - Personlig hygien och dricksvatten

13. Grundförutsättningar - Avfall och utbildning

14. Grundförutsättningar - Inköp, varumottagning och skadedjur

15. Grundförutsättningar - Underhåll och märkning

16. Övning - Märkning

17. HACCP

18. Internrevision

19. Krav och lagstiftning

20. Riskgrupper och redlighet

21. Avvikelser och korrigerande åtgärder

Kursmaterial

Anteckningar

Utbildningsbolag

Utbildningen ger diplom som visar att du har kunskaperna.



Bra jobbat!

Du har fullföljt utbildningen Grundläggande livsmedelshygien och kan nu erhålla ditt diplom.

Tillbaka till utbildningen Erhåll ditt diplom

Visningsfilmen är slut

För att starta utbildingen Grundläggande livsmedelshygien måste du först köpa den.

Tillbaka till utbildningen
Grundläggande livsmedelshygien 915 1 2395

Kontakt